Over mij, wie ben ik en wat doe ik?

Ik ben Jans van Wieren, getrouwd met Anouschka en woonachtig in Nijverdal.
Mijn/onze grote passie is muziek, duiken en reizen, maar vooral genieten van het leven, waarbij ik me terdege bewust ben dat het leven niet altijd leuk kan zijn en dat je met tegenslagen en verdriet te maken kunt krijgen!

 

    

 

In 1998 ben ik begonnen met mijn adviesbureau J. van Wieren.
Vanaf 1998 ben ik Eerste Hulp instructeur en geef ik les bij diverse EHBO verenigingen.
In die tijd ben ik tevens gaan werken op festivals en evenementen, in het bijzonder als drugshulpverlener.
In de jaren daarna werd ik steeds meer rechtstreeks benaderd door bedrijven om daar de EHBO opleidings- en herhalingscursussen en de BHV-opleidingen en -herhalingen te verzorgen.

In 2000 ben ik inmiddels Eerste Hulp instructeur bij het Oranje Kruis met de aantekening instructeur Eerste Hulp bij Kinderen, Eerste Hulp bij Wandelletsels, Eerste Hulp bij Sportongevallen, Verbandleer en Kleine ongevallen.
Tevens ben ik van de Basic Life Support / Automated External Defibrillator (BLS/AED) Course Director bij de Europese Reanimatie Raad (ERC), Paediatric Basic Life Support Instructeur (PBLS, reanimatie van baby’s en kinderen) bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).
Vanaf 2000 verzorg ik veelvuldig lezingen over drugs en drugs herkenning.

De praktische hulpverlening en de inzet bij evenementen werd steeds groter en zo werd ik steeds vaker gevraagd om te helpen op concerten en/of evenementen, de afgelopen jaren zijn daar ook sportevenementen bij gekomen.
Doordat het steeds omvangrijker werd kreeg ik steeds meer contacten met andere hulpverleners en zo zijn we steeds meer een hulpverleningsteam geworden.

In 2007 heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt en ben ik ook duikinstructeur geworden en heb zelf een opleidingsinstituut, Live to Dive / Dive to Live, opgezet om mensen te leren duiken. Een en ander van recreatief- tot beroepsduiker en de laatste jaren richt ik me ook steeds meer op het technisch duiken.
Live to Dive / Dive to Live richt zich vooral op individuele duikopleidingen maar verricht ook ondersteuning bij water(sport)evenementen en opsporing onder water.

Met duiken heb je ook te maken met veiligheid en hulpverlening. Daarom ben ik sinds 2005 ook Medisch Instructeur geworden bij de Divers Alert Network (DAN) en ik heb instructeurs bevoegdheden; Basic Life Support (BLS), Automated External Defibrillator (AED), First Aid (FA), Aquatic (AQUI), Oxygen First Aid (OFA), Advanced Oxygen First Aid (AOFA), Hazardous Marine Life Injuries (HMLI), Neurological Assessment (NEURO), Diving Emergency Management Provider (DEMP), Diving First Responder (DPR) en Dive Medicine for Divers (DMFD). © Copyright 2000-2015 / Adviesbureau J. van Wieren

to Top of Page